Beginnersgroep

In sneltreintempo zet ik koers naar de startplek. Gelukkig komt er al vrij snel een loopmaatje op de fiets langs, die aangeeft dat ze wel op me zullen wachten. Niet dat ik dan rustig aan kan doen, maar dan weet ik in elk geval dat ik niet voor niks zo hard loop.
Bij aankomst geef ik snel mijn Camelbak af aan iemand met een auto, die kan hem mooi even opbergen. Ik word gelijk gefeliciteerd door mensen die inmiddels hadden vernomen dat ik getrouwd ben en na alle felicitaties beginnen we met inlopen.
Vandaag zou er ook een beginnersgroep starten. Er is slechts één beginner gekomen, maar die wordt samen met een ander nieuw lid apart begeleid. Ze lopen een klein stukje met ons mee in, om daarna om te keren en een kortere route te nemen.
Als we na een ommetje door het bos bij het bankje aankomen waar we hadden afgesproken, is het beginnersgroepje nog niet te zien. We gaan vast verder met de oefeningen en de beginners komen er ook aan. Het waait flink en ik zoek met een paar anderen een wat meer beschut plekje op. Ik dacht dat korte mouwen wel zouden kunnen met 12 graden, maar zo in de wind is het toch best fris.
De loopscholing volgt, beide groepen apart van elkaar. We doen weer eens wat oefeningen die we een hele tijd niet hadden gedaan.
Voor het hoofdprogramma gaan we bijna weer terug naar de startlocatie. Vanaf daar staat er elke 200 meter een streep op de weg. De trainer legt uit dat we beginnen met 3 keer 200 meter, telkens met 200 meter dribbelpauze. Op de terugweg twee keer 400 meter met 200 meter dribbelpauze en vervolgens nog eens 600 meter met dan 400 meter dribbelpauze.
Enthousiast gaan we van start. Tweehonderd meter is tenslotte niet zo lang. Toch duurt het even voordat we de streep zien staan: 50 seconden om precies te zijn. De dribbelpauze duurt anderhalve minuut en het volgende setje gaat precies even snel.
We lopen met een klein groepje bij elkaar. De laatste 200 meter gaat in 45 seconden. Er loopt een nieuwsgierig kalf in een weitje met schapen. Het is zo gek om gezellig met me mee heen en weer te lopen. Het was de bedoeling om ook nu anderhalve minuut pauze te houden, maar ik geef per ongeluk na één minuut al aan dat we weer terug kunnen.
De 400 meters gaan in 1:45 en 1:46. We laden ons aan het einde van het weggetje nu wel anderhalve minuut op om de 600 meter te gaan doen. Het groepje valt nu wat meer uit elkaar. In 2:34 zijn we met z’n tweetjes bij de streep die 600 meter aangeeft en we dribbelen door tot het einde.
Vanaf daar beginnen we gelijk opnieuw met 3 keer 200 meter. De eerste gaat in 49 seconden. In de eerste dribbelpauze komen onze achtervolgers ons voorbij. Zij gaan voor 2 keer 400 meter. Zodoende lopen wij ze in het tweede interval weer voorbij, waar we 45 seconden over doen. Als we aan de laatste beginnen, lopen ze een stuk voor ons en we doen ons best om ze in te halen. Het lukt mij wel om de achterste bij te halen, maar die laat dat niet op zich zitten en versnelt. Het levert in elk geval een mooie tijd van 43 seconden op.
Aangezien we nu feitelijk weer bij de startplaats staan en het bijna tijd is, steken we over en wachten we op de rest van de groep en op het beginnersgroepje. Uitlopen zit er niet meer in als je al zo dicht bij de finish staat.
Ik krijg mijn Camelbak weer terug, waar ik een kleine traktatie in heb zitten. Zo kon ik wel lopend naar de training komen en toch trakteren. Ik was alleen vergeten dat we ook nog een bestuursvergadering hadden gepland na afloop, dus als iedereen wat heeft gehad stap ik zelf ook maar in de auto en laat me een stuk terugrijden. Ik kan er zo toch nog 9,4 km van maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.