Een ultragoed 2019!

En toen lag het nieuwe jaar als een blanco blaadje voor me. Wat zal ik dit jaar eens gaan doen?

Eigenlijk ben ik nog niet zover dat ik alweer een lijstje kan gaan maken met wat het dit jaar moet worden, al heb ik al wel een paar potloodkrabbels gemaakt. Het lange lopen bevalt me zo goed, dat ik daar wel mee door wil gaan. Het lastige is dat ik nog steeds fulltime werk en ik de laatste maanden meer bezig ben geweest met overuren maken dan met hardlopen. Lastig als je voor een 50 mijl traint.

In november werd me al eens gevraagd wat ik na de Bello Gallico zou willen gaan doen. Nog langer? 100 kilometer? Of zelfs een 100 mijl? Mijn antwoord was dat ik eerst maar eens moest zien of ik zo’n 80 kilometer wel leuk zou vinden. Stel dat ik het na 20 kilometer al wel had gehad met dat pokkeweer in het donker? Zodoende had ik, voor het eerst eigenlijk, nog geen plannen gemaakt voor ná mijn grote doel. Maar nu is het 2019, de Bello Gallico is geweest en ik ga voorzichtig wat krabbels op dat blaadje zetten.

Ja, ik vond de Bello Gallico fantastisch. Zo gaaf, dat ik me inmiddels heb ingeschreven voor de Great Escape. Dezelfde afstand, dezelfde starttijd, maar dan in september en… in de Ardennen. Een stukje zwaarder dus, als je naar de hoogtemeters en het terrein kijkt. Pokkeweer verwacht ik daar ook, want dat hoort bij de organisatie.

In oktober zag ik ook leuke foto’s langskomen van de Trailrun Terschelling. Oja, die had ik al eerder op mijn lijstje willen zetten. Na mijn mul-zand-ervaringen met de Duinentrail in Schoorl en de Graef Castricum Trail weet ik dat dat prachtig mooi is en dat ik daar best doorheen kom. Het weekendje Terschelling is inmiddels geboekt, maar… dit is 2 weken na die lange Great Escape. Is het wel slim om dan een 50 kilometer te lopen? Ik heb nog een week of 4 om over de afstand na te denken. Dat ik na 2 weken alweer 25 kilometer kan lopen heb ik gisteren wel bewezen, maar het liefst ga ik toch voor de 50.

Met Babs en Anne heb ik de laatste maanden een paar keer leuk gelopen, dus toen ze me vroegen mee te gaan naar de RFR Drents Friese Wold op 12 januari heb ik me gelijk ingeschreven voor de 46 km. Anne gaat dan verder trainen voor haar eerste 50 mijl bij de SallandTrail op 9 maart. Nadat ik hier vorig jaar nog “gewoon” vrijwilliger was, ben ik dit jaar bij de organisatie gekomen. We gaan er met elkaar weer een mooi evenement van maken!

Nou vergeet ik bijna dat ik me ook nog had ingeschreven voor iets in juli. Het ligt wat buiten mijn comfortzone en ik moet daar nog flink voor gaan trainen, want ik blijk niet zo goed te zijn in zwemmen: de RFR crosstriathlon XL. Dat is 1 km zwemmen, 30 km mountainbiken en 12 km trail lopen. Het mountainbiken had van mij best iets korter mogen zijn en het lopen wat langer. We gaan wel zien wat dat wordt!

Zo begint mijn blaadje alweer aardig gevuld te raken. Wat afstand betreft zou ik ook graag eens een 100 kilometer willen doen, maar ik heb nog niet uitgezocht welke dat dan moet worden. En ik vond de Scenic Trail vorig jaar ook geweldig, dus zo’n buitenlands bergavontuur zet ik ook graag weer op mijn lijstje voor dit jaar.

Al met al toch alvast een leuk lijstje met evenementen en doelen voor dit jaar:

 • 12 januari: Drents Friese Wold 46 km
 • 7 juli: RFR Cross Triathlon XL
 • 22 september: Great Escape 80 km
 • 6 oktober: Trailrun Terschelling 50 km
 • iets met ca. 100 km
 • een buitenlands (berg)avontuur

In de loop van het jaar zal er vast nog wel het één en ander bijkomen. Sowieso wil ik dit jaar ook graag weer heel en gezond blijven en veel plezier beleven aan het lopen met alle mensen die ik inmiddels door het lopen heb leren kennen.

2 reacties op “Een ultragoed 2019!

 1. Toch al een mooie lijstje.
  Benieuwd naar de mooi aanvullingen!😜
  Ik heb zelf wel de GE in september om lijst staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.