Dagje Duitsland

Op zaterdag reis ik met mijn eega af naar Duitsland voor een gezellige middag en avond met vrienden. We hebben afgesproken dat we een stukje gaan hardlopen, dus dat doen we ook. Met z’n drietjes gaan we op pad.
Vanaf het boerenweggetje waar we vandaag verblijven steken we een drukkere weg over, om gelijk weer een ander boerenweggetje te pakken. In de verte staat een grote groep windmolens te draaien en op het land zijn de boeren aan het werk om mooie pakketjes stro te maken.

strobaaltjes
We steken de drukkere weg weer terug over. Bijna lopen we het pad voorbij, dat ons tussen de akkers door moet leiden. Hier komen vast niet zoveel mensen, want het gras staat er hoog, net als zo hier en daar de brandnetels. We tillen de voeten maar goed op.
Mijn horloge protesteert halverwege dat we van de route af zijn, maar we gaan gewoon door en bij de volgende afslag zitten we weer goed. Een jagershut staat langs de kant en het gras is hier gemaaid, wat toch wat prettiger loopt.

graspad
Het is wat frisser dan ik had verwacht. Volgens de voorspellingen zou het een mooie, zomerse dag worden, maar dikke grijze wolken nemen het luchtruim over. Het zou me niks verbazen als we zo nog wat regen krijgen.
Bij een kruising proberen we een foto van ons drieën te maken, maar de camera wil niet zo goed blijven staan, dus ik ben een paar keer te laat. Toch levert het wel een paar leuke foto’s op.

zelfontspanner
De aardappels op het land staan in bloei. M’n vriendin heeft al een tijdje niet meer zo’n afstand gelopen, maar haar man had wel een paar kilometertjes meer willen doen. Het tempo blijft in elk geval wel rustig.

aardappelvelden
Ook hier zijn boeren druk bezig om graan van het land af te halen. Het stro wordt in elk geval niet in plastic verpakt, zoals ze in Nederland met het hooi doen.
Een straatnaambordje geeft aan dat we alweer het goede weggetje inlopen. We herkennen een stroompje met een bruggetje erover van de vorige keer dat we hier geweest zijn. Toch is het nog best een stukje lopen vanaf daar.
Uiteindelijk komen we aan 7,5 kilometer. Een halve kilometer minder dan de bedoeling was, die hebben we toch gemist bij het graspad. Het maakt niet uit, we hebben een gezellig loopje gehad.

Advertenties

3 reacties op “Dagje Duitsland

  1. xmodeorakelsx schreef:

    Mooie foto’s Elsa, super mooi Duitsland!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.