Rijsserberg rodelbaan

Op woensdagochtend heb ik weer met mijn collega’s afgesproken in Rijssen. Deze keer kunnen we 6 tot 7 kilometer doen en ik heb een route over wandelpaadjes bedacht en eentje over singletracks. Ik laat mijn collega die nu voor de tweede keer meeloopt kiezen en hij vond de singletracks vorige keer wel leuk.
We beginnen wat rustiger over een paar wandelpaadjes. Als we een bocht omgaan, komt er een zwarte hond wel erg enthousiast op ons af rennen, terwijl hij ons strak aankijkt. Gelukkig wordt hij teruggeroepen voordat hij besloten heeft uit welke kuit hij graag een hap zou willen nemen.
Na een klein stukje singletrack steken we een weg over, waarna we een hele lus van de mountainbikeroute meepakken. Een groot stuk door het bos met aan het einde een grote draai op een open plek.
De vogeltjes fluiten, terwijl we achter elkaar over de singletracks draven. Het volgende stuk is bij het Rijssens leemspoor. Deze keer volgen we niet het smalspoor, gaan we verder over de singletracks, die ons onder hoge naaldbomen door leiden, met zachte moskussentjes op de grond.
In principe lopen we een beetje hetzelfde rondje als vorige keer, maar dan met wat meer singletracks, waardoor we uiteindelijk meer meters zullen maken. We duiken een wandelpaadje in, waarbij we een stevig klimmetje voor de kiezen krijgen.
Bovenop de berg pikken we de mountainbikeroute weer op. Die kronkelt alle kanten op langs hoge bomen en varens. Een vogeltje vliegt precies dezelfde kant op en hangt een paar meter lang naast mij in de lucht.
Achter een hek zien we de slipbaan en dan is het einde van deze singletrack ook snel in zicht.
Aan de andere kant van de weg gaan we gewoon weer verder. Achter een hek ligt een midgetgolfbaan die er niet zo goed meer uitziet.
Na een stuk wandelpad volgt de laatste lus singletracks. Dit zijn wel de heftigste hier. Er hangen nog steeds letters aan de bomen. Die zullen wel niet meer worden weggehaald.

samen lopen
We verlaten de singletrack en gaan verder over een graspaadje. Ik steek m’n handen in de lucht tegen de brandnetels en probeer uitstekende braamtakken te vermijden. Nog wat modder maakt het loopje wel af. Na een klein ommetje om de kuil met water kunnen we met z’n drietjes naast elkaar op een rustig drafje richting de auto’s. Het is 6,8 kilometer geworden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.