Aftellen!

Het jaar duurt nog maar een paar dagen. Voor de laatste keer dit jaar zet ik koers naar de carpoolplaats voor de maandagavondtraining. De opkomst is goed en met een mooie groep gaan we op pad.
Het fietspad langs de rondweg is nogal donker. Normaal gesproken komt er wel wat licht bij de sportvelden vandaan, maar daar is het nu uitgestorven. We steken over naar het fietspad langs een doorgaande weg. Hier staat nieuwe LED-verlichting, maar erg fel is die niet.
Bij een loopmaatje voor de oprijlaan (een donker zandweggetje met kuilen) doen we de oefeningen. Er rijden wat fietsers langs, maar pas als er twee scooters passeren, gaat de verlichting ineens feller branden. Hee, er zitten dus sensoren in. Wel raar dat ze niet reageren op fietsers.
Na een aantal minuten wordt het licht weer gedimd, maar bij de steigerungen krijgen we het ook voor elkaar dat de lampen feller gaan branden. Handig!
Het hoofdprogramma wordt uitgelegd: we gaan aftellen. We beginnen met 10 lantaarnpalen op tempo, dan 2 terugdribbelen en vervolgens 9 op tempo. Zo tellen we af naar 1.
Er grapt al iemand dat we vast in Bornerbroek uit zullen komen, want 10 lantaarnpalen is best een eind. De trainer geeft aan dat hij verwacht dat we niet verder zullen komen dan het AZC dat ook aan deze straat zit.
We starten en de verlichting gaat weer feller branden. Tien, negen, acht, zeven… Het AZC komt al in zicht en de trainer past ter plekke de training aan. We lopen nu tot en met zes, waarbij we net voorbij het AZC uitkomen. Dan beginnen we weer bij tien en gaan we hetzelfde stuk terug.
Tien, negen… Twee heren lopen voor mij uit en als we acht palen moeten, stoppen ze er eentje te vroeg. “Nog eentje verder!” roep ik van achteren, maar ze geven aan dat dit nummer zeven is. Dat klopt ook, maar we moesten er nu acht. Ach, wat maakt het ook uit. Ik doe met ze mee. Zo komen we ook nog aan de kortere stukken toe.
Zes, vijf, vier… O ja, vanaf vijf mochten we nog maar één lantaarnpaal dribbelen. Drie… We komen nu natuurlijk niet meer goed uit en we stoppen bij het begin, waar de rest van de groep ook stopt. Nu mogen we de korte stukken nog gaan doen van de trainer, te beginnen bij vijf.
Vijf, vier, drie, twee, één… Het zijn maar korte stukjes, dus zo heel ver komen we niet. Terwijl een paar anderen een lantaarnpaal verder dribbelen, ga ik er met een ander loopmaatje eentje terug. Nu komen we één lantaarnpaal verder uit, maar dat is niet zo erg. Vijf, vier, drie… We zijn alweer bij de eerste lantaarnpaal terug en de trainer kijkt ons verbaasd aan dat we niet helemaal uitkomen. Als we na twee palen terugdribbelen leg ik uit dat het door onze dribbelpauze komt.
Nog één kort sprintje en dan zijn we klaar. De maan staat groot en laag aan de hemel als we weer rustig teruglopen naar de carpoolplaats. Dit was gelijk de laatste training vanaf deze locatie. In het nieuwe jaar beginnen we weer aan de andere kant van het dorp.

Advertenties

2 reacties op “Aftellen!

 1. Michel de Graaf schreef:

  Dat aftellen was inderdaad best lastig 🙂 Was wel lekker vroeg thuis overigens..moeten we vaker voor mijn deur doen, maar ik zag dat het aantal km in ieder geval genoeg was voor jou om je km jaaraantal te halen dus toi toi..

  • Elsa schreef:

   Helaas voor jou, volgende week hélemaal aan de andere kant van het dorp. Dat is pas extra kilometers pakken!
   En ja, ik heb inderdaad genoeg gelopen om mijn kilometers te kunnen halen. Zelfs een kilometertje meer, maar je weet nooit wat er nog gebeurt…
   Morgen de laatste kilometers lopen bij de Wisent Wintertrail. Dan krijg je ook nog een mooi jaaroverzicht van mij. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s