Herfsttapijtjes

Mijn collega staat alweer te wachten als ik op woensdagochtend even na achten de parkeerplaats opdraai. We lopen het bos in en pakken gelijk het eerste stukje van de mountainbikeroute mee. Deze keer loopt mijn collega voorop en ze heeft er duidelijk zin in. Hoewel het nog best vroeg is, schijnt het zonnetje al en de kleuren in het bos zijn prachtig. Er zijn heel wat meer bladeren gevallen dan vorige week.
We draven achter elkaar over de paadjes. Een zuchtje wind brengt de takken in beroering en het sneeuwt ineens herfstbladeren, wat best apart is. Langs de route spotten we een aantal zeer pluizige, witte paddenstoelen. Ze lijken wel te schimmelen.
Na een paar flinke lussen komen we langs het smalspoor depot, waarna het donkere bos opdoemt. Het blijft bijzonder om te zien dat hier een lichtgroen tapijtje van mos onder de hoge bomen ligt, terwijl er op andere plekken juist een dik bruin tapijt van herfstbladeren is ontstaan.

groen tapijtje
Bij het rechte fietspad verwachten we bijna weer de hardloopster met de hond te zien, maar ze zal wel niet elke ochtend hetzelfde rondje maken. Bladeren bedekken de smalle sporen door het bos en ik vind het wel aardig om nu eens dwars door een diepe kuil te rennen, waar we vorige week nog langs liepen. Een beetje verandering is natuurlijk wel leuk.
Een dikke laag beukenbladeren zorgt ervoor dat we bijna het pad niet meer zien, maar we komen toch op de goede plek uit: bovenaan het heideveld. Dit vinden we allebei een mooi stuk en met het zonnetje erbij ziet het er weer totaal anders uit dan vorige week, toen het een beetje mistig was.

wij op de heide

heide in de zon
We denderen de traptreden af en verdwijnen in het bos. Na een soort tunnel van boompjes wijken we weer even af van de route van vorige week. Zo pikken we mooi nog een heideveldje mee.
De diepe sporen van grote banden zijn verdwenen onder de bladeren. We stuiten weer op het smalle spoor van de mountainbikeroute en draven er nog een stukje overheen. Het geruis van de snelweg houden we rechts van ons als we verder gaan over smalle wandelpaadjes.

op tempo
Bij een restaurant staat een vrachtwagen, waar een grote zak afval boven geleegd wordt. We steken een weg over en gaan verder over een breed, golvend wandelpad, waarbij we het onderkomen van de plaatselijke scouting passeren.
Iets verderop doen we toch weer een stukje van die singletracks, want dat vinden we allebei wel erg leuk. Een groepje dames wandelt ons tegemoet. “Goed bezig, dames!” krijgen we te horen. Zelf zijn ze ook goed bezig, want ik heb het idee dat ook zij van plan zijn om zo hardlopend over de paadjes te gaan.

over de singletracks
Diepe kuilen, scherpe bochten en steile klimmetjes volgen. We vragen ons net af of we hier vorige week wel zijn geweest, als er een bekend pad opduikt. Deze moeten we volgen tot het eind om weer bij de auto’s te komen.
Toch denk ik aan het einde van het pad de bouwmarkt te zien en dan zijn we te ver doorgelopen. We slaan af en komen langs een bankje dat we op de heenweg ook hebben gezien. Maar welke kant moeten we dan op?
Een vrouw die haar hond uitlaat biedt uitkomst en wijst ons de juiste richting. We komen weer op het eerder genoemde pad uit en de zogenaamde bouwmarkt blijkt een huis te zijn met een wolk erachter. Verkeerd gezien dus.
Uiteindelijk hebben we in dezelfde tijd als vorige week toch 400 meter meer gelopen. Helemaal niet gek en een mooie laatste training voor de Lemelerbergloop van aanstaande zaterdag.

Advertenties

6 reacties op “Herfsttapijtjes

 1. eatrunreadrepeat schreef:

  Wij zijn een keer in het Mastbos in Breda gaan rennen. Heerlijk was dat. Helaas ligt zo’n lekker bos hier niet naast de deur. Dus ik ben voornamelijk op asfalt en fietapaden aangewezen. Succes vandaag met de Lemerlerbergloop!!

  • Elsa schreef:

   Bedankt! Eens kijken of ik mijn tijd van vorig jaar weer kan verbeteren.
   Het Mastbos klinkt wel bekend. Op dit moment kan ik geen genoeg krijgen van de mooie kleurtjes van de bomen. Zo’n bos is dan natuurlijk helemaal mooi, maar je zult vast wel wat bomen in de buurt hebben.

 2. hetlevenvanalledag schreef:

  Wauw wat een schitterende route

  • Elsa schreef:

   Op dit moment een favoriete hardloopplek, zo op de Rijsserberg. Het is vlakbij m’n werk, maar we komen er op de één of andere manier vooral in de herfst.

 3. Hedwig schreef:

  Hey Elsa, mooie route weer met dito foto’s. Ik was vandaag bijna verdwaald in het Amsterdamse Bos…door al die (prachtige) bladeren herkende ik niet veel meer 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.