De Huiskamerrun

Het zonnetje schijnt als ik in de auto stap op weg naar Veenendaal. Het belooft vandaag weer een mooie herfstdag te worden. De omgeving onderweg wordt steeds mooier en om iets over 12 parkeer ik bij Sanne in de straat. Haar huis is duidelijk te herkennen aan het oranje heldenbord voor het raam. Dat bord neemt ze mee als ze gaat supporteren bij hardloopwedstrijden.

Hier is het!
Sanne doet de deur open met een feestelijk glittervestje aan, terwijl de muziek van ABBA vanuit de huiskamer klinkt. ABBA is het thema van deze editie van de Huiskamerrun, wat een gevolg is van een spontane supportactie in Stockholm.
Er zijn al een aantal lopers aanwezig en langzaam druppelen er nog een paar binnen. Op tafel staan al allerlei lekkernijen, waar we alvast wat van proeven: mammoetkloten, Nutella-banana-cake, het smaakt heerlijk!

Banana-nutella-cake
Als iedereen er is vertrekken we. Drie dames blijven achter om op te letten dat kat Panda niet alles opsnoept als we weg zijn. Ze hadden graag mee willen lopen, maar dat lukt nu niet.
Met z’n twaalven lopen we door de straten van Veenendaal. Binnen een kilometer draven we het bos in. Ik loop een stuk naast Sanne. Eerder deze week heeft ze aan parcoursverkenning gedaan en toen was het zo hier en daar nog een flinke modderboel, maar nu valt het mee, al komen we zeker nog wel wat modder tegen. De zon heeft goed z’n werk gedaan.
We volgen allerlei paadjes, die bezaaid zijn met herfstbladeren. Het is prachtig in het bos. Na een kilometer of drie gaat het pad aardig omhoog. Het valt me op dat de groep mooi bij elkaar blijft. Voor de één zal het pittig zijn, voor de ander een eitje, maar het mooie is wel dat het zo echt een gezamenlijk loopje is.

klimmetje
Andrea is er vandaag ook bij. Ik heb haar vorig jaar tijdens een duurloop leren kennen. Ze heeft net als ik meegedaan aan de Marathon van Berlijn, maar is een paar weken daarna ook nog eens afgereisd naar Ohio voor het WK Obstacle Course Racing! Helaas heeft ze daar een blessure aan haar rug opgelopen, die nog niet over is.
Op een open stuk stoppen we even voor een fotomomentje.

fotomomentje
Nadat de nodige foto’s en selfies zijn gemaakt, vervolgen we onze weg weer met het zonnetje in de rug. Toen ik in de auto stapte, dacht ik dat ik misschien te weinig kleding aan zou hebben, maar het is nog best warm geworden.

mooi hier!
Sannes vriend is ook van de partij. De eerste Huiskamerrun ging hij op de mountainbike mee, maar dat vond hij toch een beetje suf. Daarom is hij ook maar gaan hardlopen en nu kan hij dus lopend mee.

leuke groep
Zo af en toe wordt er van achteren “links!” of “rechts!” geroepen, waarna de hele groep gehoorzaam de aangegeven richting opgaat. Een enkele keer gaat het niet helemaal soepel, waardoor je nog eens naast iemand anders komt te lopen. Heel gezellig, want je hebt sowieso een onderwerp om over te praten.

heideveld
Na het bos komen er weilanden en veel te snel duiken de eerste huizen van Veenendaal alweer op en herken ik de route van de heenweg weer. Elke kilometer klinken er een aantal kilometerpiepjes en als we weer bij het heldenbord voor de deur staan piept iedereen nog eens met z’n horloge. Het is zo’n 9,5 kilometer geworden en ze vlogen voorbij.

schoen zetten
Alsof we uitgehongerd zijn storten we ons binnen op al het lekkers dat uitgestald staat. Er komen nog meer dingen bij, zoals chocomousjes met banaan en avocado, couscousloaf, verschillend belegd brood, green mean pancakes en heerlijke romige wortelsoep.

runners high tea
Tussendoor fris ik me even op. Al het lekkers is niet op te krijgen en zo langzamerhand gaat iedereen met een goed gevulde maag en een leuk aandenken weer richting huis.
Op de terugweg geniet ik na met de laagstaande zon in de achteruitkijkspiegel, die de herfsttinten langs de snelweg mooi oplicht. Het was een ontzettend leuke Huiskamerrun. Bedankt Sanne!

Eén reactie op “De Huiskamerrun

  1. Meisje_Sanne schreef:

    Wat leuk! Bedankt voor dit mooie verslag! Nu zit ik alweer (nog steeds 😉 ) na te genieten van een superleuke dag! Top dat je erbij was en vast tot een volgende keer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.